Isus-Ul lui Liiceanu

Liiceanu vorbește atât de frumos de Isus, încât e de mirare că nu e credincios. Poziția lui este a unui om plin de admirație și smerenie, copleșit de perfecțiunea caracterului și înălțimea sufletească fără egal. Cu toate că de-a lungul istoriei umane au existat oameni cu suferințe chiar mai mari decât cele îndurate de Isus (arși de vii, scufundați în ulei încins, sfârtecați de animale etc), nimeni n-a lăsat o amprentă așa de puternică asupra societății Omului, atât ca răspândire geografică, dar și ca dăinuire în timp. Liiceanu subliniază că Isus că a avut o viață pe Pământ care a dat ora exactă cu multe secole după crucificarea sa de acum două mii de ani…Nimic din viața lui Isus nu a fost rău, absolut nicio faptă de-a Lui n-a fost greșită!

Toate aceste aprecieri despre Isus pot conduce la ideea că Gabriel Liiceanu este un credincios. Poate că unul fără să știe, cum spunea Nicolae Steinhardt despre Virgil Ierunca.

Cartea lui Liiceanu excelează prin simplitate. Este ușor de citit, cu tot subiectul de mare greutate, fiind compusă dintr-o singură idee – necredința autorului – plus un LAUDATIO adus lui Isus.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s